4H er for dig!

 

4H er for børn og unge med interesse for natur, dyr og mad. 4H giver dig fællesskab gennem praktiske og kreative opgaver.

 

Hvad står 4H for?

Måske det er første gang, du læser om 4H? Måske hele din familie har været 4Here, og du er opvokset i organisationens ånd? Vi vil i dette blad gerne give dig et indblik i, hvad nutidens 4H er for en størrelse. Senere i bladet kan du læse om vores aktiviteter, men vi begynder lige med at fortælle, hvad de fire H’er egentlig står for: Hånd, Hoved, Hjerte og Helbred

 

En flittig Hånd

I 4H tror vi på, at børn og unge lærer bedre ved at arbejde konkret og praktisk.

 

Et kvikt Hoved

I 4H lærer vi hele livet og gennem alle sanser ved at gøre læring til leg og leg til læring.

 

Et varmt Hjerte

4Hs aktiviteter er lokalt og nært forankret. En aktivitet afhænger af og bestemmes af de børn, unge og voksne, der deltager i aktiviteten. Her er plads til alle.

 

Et godt Helbred

I 4H mener vi, at et aktivt liv og gode kostvaner giver et sundt liv.

 

Historien om 4H i Danmark

Organisationen 4H har siden 1938 arbejdet med at give børn og unge i Danmark mulighed for at lære ved at

udføre. 4H har en lang tradition for at kombinere praktiske aktiviteter knyttet til natur, jord, dyr og mad med

naturfaglig læring.

 

4H er startet på landet, men findes nu overalt i både by og på landet. 4Hs formål er at skabe aktive, selvstændig og ansvarlige børn og unge.  4Hs aktiviteter danner en god ramme om et fællesskab, hvor man kan mødes på tværs af alder, etnisk oprindelse, uddannelse og social baggrund.

 

4Hs demokratiske organisering består af et landsmøde, en landsledelse, fem områder, og så har hver 4H-klub sin egen lokale bestyrelse. 4H har desuden konsulenter ansat rundt i Danmark, som hjælper de frivillige ledere med at udvikle klubberne og skabe aktiviteter.

 

Læs mere om 4H på www.4h.dk, hvor du også finder kontaktoplysninger til 4H klubber. Du er også velkommen til at kontakte 4H konsulent Dorte Kimer på 87 40 87 58 – mail dok@seges.dk eller 4H konsulent Anne Astrup på 87 40 55 26 – mail aani@seges.dk

Ses vi ikke før - ses vi på Bregentved

Vores samarbejdspartnere