Ingen sommer uden Børn & Dyr på Bregentved

Ingen sommer uden Børn & Dyr på Bregentved

Det er sommer og en af årets store begivenheder nærmer sig – Børn & Dyr på Bregentved. Josefine Nordstrøm og Mathias Krogsbæk Hansen glæder sig til dyrskuet som foregår i Piberhusfolden ved Haslev den 1. og 2. juli. De glæder sig simpelthen fordi det er sjovt at være med.

Josefine er 13 år og skal udstille hunden Ludvig for 2. gang. Hun har tidligere haft kanin med, men det er også sjovt at have hund med. Jeg glæder mig til konkurrencerne fortæller Josefine, som skal deltage i hundeagility, men det bedste ved dyrskuet er fællesskabet fortsætter Josefine, mens hun kalder Ludvig til sig, så fotografen kan tage et billede.

Mathias på 10 år er enig med Josefine. Mathias synes også, at fællesskabet på dyrskuet er det bedste. Mathias skal udstille kanin for 4. år i træk. Jeg skal kunne fortælle dommere om hvad min kanin spiser, om sygdomme, racer og meget mere og så skal jeg være med til kaninhop siger Mathias og fortsætter, jeg skal også mødes igen med nogle venner jeg fik på dyrskue sidste år og det glæder jeg mig meget til, for vi hygger os rigtig meget. Mathias skal udstille kaninen Sorte.

Mathias bonus mor er Sille Eskildsen og hun er årsagen til at både Josefine og Mathias skal på dyrskue. For 27 år siden i 1991 begyndte Sille til 4H i Mern, hvor hendes mor bl.a. var instruktør for børn som skulle lære mere om kaniner, marsvin og andre smådyr. Jeg var 5 år dengang og har udstillet kanin på dyrskuet 11 gange fortæller Sille og mindes tilbage på mange gode oplevelser og er helt enig med Josefine og Mathias i, at fællesskabet er det bedste ved dyrskuet.

Som 15 årig blev Sille hjælpeinstruktør og for en del år siden overtog hun instruktøropgaven med smådyrsholdet i Mern 4H. I år er holdet fuldt booket med 16 børn fortæller Sille stolt, så der er gang i den når vi mødes hver tirsdag og lærer om dyrene og ikke mindst øver kaninhop. Mathias er en af de mange børn på holdet.

Til at hjælpe med smådyrsholdet har Sille hendes to niecer Sofie og Therese, som i øvrigt er søstre til Josefine. Både Sofie og Therese har udstillet kaniner på Børn & Dyr på Bregentved i mange år, men de er nu 17 år og hjælpere på dyrskuet. De hjælper Sille som står i spidsen for hele lejren på dyrskuet hvor der i år er tilmeldt 250 børn.

Der er mange børn fra Mern 4H på Børn & Dyr på Bregentved og de føler en tryghed i at kende os fortæller Therese, som glæder sig til at være en del af det store børnedyrskue, som afholdes den 1. og 2. juli i Piberhusfolden nær Bregentved Gods ved Haslev.

Og mor til Josefine, Therese og Sofie, Tine – som jo er Silles søster – ja hun følger med og går til hånde hvor der er brug for det. Og en ting er alle i familien enige om, og det er at fællesskabet er det bedste ved Børn & Dyr på Bregentved.

Fototekst: Josefine Nordstrøm med Ludvig som skal med på Børn & Dyr på Bregentved


Fototekst: Mathias Krogsbæk Hansen med kaninen Sorte


Foto: Igen sommer uden Børn & Dyr på Bregentved - Mathias Krogsbæk Hansen, Therese Norstrøm, Sille Eskildsen, Tine og Josefine Nordstrøm

Tekst og foto af Dorte Kimer/ Børn & Dyr på Bregentved

Yderligere information:

www.bornogdyr.dk

Formand Jens Mortensen, 40 50 26 29

Formand for Presseudvalget Kathrine Jensen, 26 23 24 28

Konsulent Dorte Kimer 23 42 79 25

Kontakt os

Find din kontaktperson her eller kontakt os på

  • Telefon:  87 40 87 58