Sofie var Klar-parat til dyrskue

Sofie Brixtofte fortæller her om sin positive oplevelse med Klar-parat-dyrskue

Jeg har nu været på Klar parat dyrskue så bliver holdt på Teestrup 4H gård, for dem som skal på dyrskue for at vide lidt mere om hvad man skal. Vi kom til 4H gården fredag aften ved halv 6 tiden og lige efter fandt vi de steder vi skulle sove, alle børn skulle sove på høloftet ude i laden på halmballer, men der var også nogle der sov indenfor i klubhuset fordi der ikke var plads til alle på høloftet.

Da alle var kommet på plads var der aftensmad, hvor vi skulle have spaghetti med kødsovs. Bagefter var der bål hygge med snobrød og kage og så var der frit slag til vi skulle i seng. Da folk så småt havde spist deres snobrød og kage gik de lige så stille i seng alle sammen og folk sov roligt nok hele natten.

Næste morgen blev vi vækket tidligt da vi skulle gøre klar til at gæsterne kom. Da folk var kommet blev vi samlet alle samme så vi kunne få nogle fælles informationer om hvad der skulle ske resten af dagen. Vi fik lidt af vide om de tre dyrskuer Roskilde dyrskue, Børn & dyr på Bregentved og det lille dyrskue liv i landet. Efter de informationer skulle vi ud på hold alt efter hvilket dyr man er tilmeldt med der var hund, hest, ko og kanin hold hvor alle børn så blev delt ind på holdene. Jeg var selv på hesteholdet, og vi var så mange på det hold så vi blev delt op i to hold.

Det hold jeg var på skulle starte med at lære om mønstring med hest og vi lånte to heste fra 4H gården. Vi lærte at trekantsmønstre og ligeud mønstre af Kurt og Laura som stod for den aktivitet. Da alle havde prøvet både ligeud mønstring og trekants mønstring skulle vi videre til næste post, hvor der var en dyrlæge, som fortalte os om forskellige sygdomme som vi skulle være opmærksomme på at hesten kunne få. Hun havde også et hestekranie med hvor hun vidste noget med tænderne og hvordan hesten tygger. Hun havde også taget et hesteben med hvor vi kunne så ind i hoven og knoglerne i benet. Efter dyrlægen skulle vi over og lære om sadler og trenser/hovedtøjer. Først skulle vi snakke om hvad de forskellige ting hedder på en sadel, det synes jeg var lidt svært, men vi blev delt ind i nogle grupper bagefter hvor vi skulle skille et hovedtøj ad og samle det igen.

Der efter skulle vi ud og spise frokost som var pitabrød med pasta, grøntsager, pølsebrød, pizzasnegle og kødsovs. Efter vi havde spist skulle vi lege kædefanger alle børnene og de voksne der ville være med. Så alt i alt var det en pisse fed weekend sammen med pisse fede mennesker.

Kontakt os

Find din kontaktperson her eller kontakt os på

  • Telefon:  87 40 87 58