- 4H dyrskue

Hvad er et 4H dyrskue

Et 4H dyrskue er en lejr hvor 4H’ere med eller uden dyr mødes. Man kan udstille sit kæledyr eller deltage i 4H aktiviteter. Enkelte dyrskuer har kun aktiviteter for børn med dyr. I mange 4H klubber tilbydes dyrehold – det er hold hvor børnene lære en masse om deres kæledyr bl.a. hvordan det skal passes og plejes. Når man udstiller på et 4H dyrskue betyder racer og udseende ikke noget, det vigtigste er at børnene ved hvordan de skal omgås dyr samt have en god basisviden om bl.a. pasning, foder og sygdomme.

På dyrskuerne bliver børn og dyr bedømt af frivillige dommere. Aktiviteterne for børn uden dyr er meget varierende - læs mere på siderne for de enkelte dyrskuer. Alle deltagere får diplom og præmie med hjem. På dyrskuet er der frivillige voksne som tager sig at børnene – sørger for at der bliver taget godt i mod dem, at de er i teltet til sovetid, sørger for bespisning osv. I 4H området er der derfor voksne døgnet rundt som børnene kan henvende sig til.

Hos dyrene er der staldvagter om natten som også sørger for, at dyrene har det godt.

4H dyrskuer bliver besøgt af rigtig mange andre børn, forældre, bedsteforældre og institutioner bla. og der er derfor altid et liv af mennesker. På dyrskuerne møder man nye som gamle kammerater og det sociale samvær er en stor del af oplevelsen.

 

Tilmelding

Kontakt os

Find din kontaktperson her eller kontakt os på                          

  • Telefon:  87 40 87 58